11.2.14

Haggis zieloni


600 g jagnięciny narządów
2 pęczki dymki
1 pęczek zielonego czosnku
4 łyżki śmietany kremówki
100 ml mleka
4 jajka na twardo
3 jajka
1 pęczek pietruszki
1 pęczek koperku
2 łyżki masła
sól
pieprz
olej

Przygotować w ten sposób:
Umyć jagnięciny wątroba i umieścić go gotować w zimnej wodzie z odrobiną soli .
Reszta ich ciała baranek gotowanego kurczaka w garnku z zimną wodą i szczyptą soli .
Kiedy zacznie się gotować niech resztę ciał w ogniu 20 minut.
Po gotowane wątroby , opróżnić ją dobrze , niech ostygnietrochę , mijamdobry wraz z mlekiem i masłem i niech lekko chłodny .
Pozostałe akweny spuścić je dobrze, dopchać się na małe kawałki i wymieszać je z rozwagą pasztet .
Umyć czosnek i dymki , posiekane je i umieścić je Heels gotować w oleju 2 łyżki .
Po masz jakość , to niech się trochę ochłodzić i wymieszać z pate przekazywanych organom posiekane , śmietana , trzech jaj pobity i posiekanymi zieleni.
Tapeta namaścić ciasto patelni z olejem i mąką i umieścić połowie flaki amesteculd w patelni .
Umieścić jajka wzdłużnie, dodać drugą połowę składu grupowego i dać pieczone pieczeń przez 50 minut .




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz