13.2.14

Gulasz z jagnięciny czerwony



1,5 kg jagnięciny
800 g pomidorów z puszki
5 ziemniaków
2 marchewki
1 pasternak
trzy papryki
3 cebule
6 ząbków czosnku
2 łyżki słodkiej papryki
1 łyżeczka pieprzu cayenne
2-3 liście laurowe
1 łyżeczka mielonego kminku
3-4 łyżki oleju
2-3 łyżki mąki
sól
pieprz

Przygotować w ten sposób:
Najpierw umyj mięso i miejsce w zimnej wodzie do wrzenia ze szczyptą soli.
Po wykonaniu zagotować , zdjąć je i spłukać zimną wodą i umieścić go z powrotem do wrzenia w innej wodzie .
Usunąć pianę , gdy jest to konieczne.
Czyste warzywa , umyj je dobrze, dopchać się na małe kawałki i trzymać je w wodzie przez kilka minut .
W garnku rozgrzać olej , dodać cebulę , czosnek, marchew i pokrojone warzywa i ich białych wagonów wzdłuż ciągu kilku minut.
Dodaj ziemniaki, paprykę , kminek i paprykę i więcej dać kilka minut.
Dodaj warzywa i mięso z rosołu na zagotowaniu , dodaj liście laurowe i nawet niech gotować około 40 minut .

Kurczaka posiekane pomidory i mąkę w niewielkiej ilości wody lub śmietany rozłożeniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz