13.2.14

Zupa z jagnięciny i śmietana



1,5 kg jagnięciny
2 marchewki
2 cebule
1 pasternak
1 mały seler
1 pęczek lubczyku
4 łyżki ryżu
3 żółtka
1 liść laurowy
350 g śmietany
Ocet jabłkowy 60 ml
sól
pieprz

Przygotuj to :
Mycie ich jagnięcinę, cięcie i położyć się gotować w zimnej wodzie z odrobiną soli .
Musujące , gdy potrzebne.
Tymczasem oczyścić i umyć warzywa dobrze .
Pozostawić na wolnym ogniu przez 15 minut , a następnie dodać cebulę , drobno posiekana marchew , seler i pasternak danych tarty .
Pozostawić , aż warzywa są prawie ugotowane .
Cóż dodać umyty ryż , liść laurowy i więcej urlopu , aż wszystko jest dobrze ugotowane .
Doprawić solą i pieprzem do smaku .
Wymieszać żółtka ze śmietaną w dużej misce .
Weź chochla zupy i rosół na krem z żółtek , mieszając trzepaczką , ażzupa osiągnie temperaturę .
Wlać śmietanę do garnka , przystanku pożarowym i kwaśną octu jabłkowego do smaku .
Pasuje do smaku solą i dodać posiekany lubczyk .
Przykryć garnek i pozostawić 10 minut aromatyzowana.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz