1,5 kg jagnięciny
2 marchewki
2 cebule
1 pasternak
1 mały seler
1 pęczek lubczyku
4 łyżki ryżu
3 żółtka
1 liść laurowy
350 g śmietany
Ocet jabłkowy 60 ml
sól
pieprz
Przygotuj to :
Mycie ich jagnięcinę, cięcie i
położyć się gotować w zimnej wodzie z odrobiną soli .
Musujące , gdy potrzebne.
Tymczasem oczyścić i umyć warzywa
dobrze .
Pozostawić na wolnym ogniu przez 15
minut , a następnie dodać cebulę , drobno posiekana marchew , seler i pasternak
danych tarty .
Pozostawić , aż warzywa są prawie
ugotowane .
Cóż dodać umyty ryż , liść laurowy i
więcej urlopu , aż wszystko jest dobrze ugotowane .
Doprawić solą i pieprzem do smaku .
Wymieszać żółtka ze śmietaną w dużej
misce .
Weź chochla zupy i rosół na krem z
żółtek , mieszając trzepaczką , ażzupa osiągnie temperaturę .
Wlać śmietanę do garnka , przystanku
pożarowym i kwaśną octu jabłkowego do smaku .
Pasuje do smaku solą i dodać
posiekany lubczyk .
Przykryć garnek i pozostawić 10
minut aromatyzowana.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz