15.2.14

Polpettone, Meat Loaf


500 g mielone mięso ( mieszanka wieprzowiny i wołowiny ), 2 duże białe ziemniaki prawo, 2 jajka, 2 czosnek, sól, pieprz, 150 g szynka w plasterkach, 1 opakowanie sera w plastrach ( do kanapek , 50 g mąki kukurydzianej, paski papryką i zieloną pietruszką. 

przygotowanie
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Wymieszać mięso z ziemniakami dać prasę (lub tarty, lub po prostu zmiażdżony widelcem ), dodać jajka, czosnek, sól i pieprz . Rozprzestrzeniania "ciasto" na papierze do pieczenia mięsa posypane bardzo mało oleju. Nad " drogi " mięsa posypać drobno posiekaną pietruszką, a następnie siedzi plastry szynki, następnie plastry sera. I dodaje wiersz z paskami czerwonej papryki i zielony -kolor.
Działa poprzez nasz papier do pieczenia. Posypać ciasto z mąki kukurydzianej - mieć skorupę mąkę, a następnie pakowane w papier do pieczenia. Umieścić w garnku i ukłucie igły z papieru do pieczenia , aby spuścić tłuszcz, który wpuścił rolkę podczas pieczenia.
Daje pieczone w piekarniku rozgrzanym. Po 15 minutach, łamiąc papier do pieczenia na rolce, dojrzewać ładnie i złapać złotą skórkę. Pokroić dopiero po schłodzeniu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz