700 g udziec jagnięcy
250 g świeżego szpinaku
Mięta zielona 5 przewodów
250 g pieczarek
10 cienkich plasterków prosciutto crudo
1 łyżka musztardy gorąco
400 g ciasta
1 żółtko pobity
sól
pieprz
olej
rozmaryn
Przygotować w ten sposób:
Udziec jagnięcy umyć w kilku wodach i
wytrzeć ręcznikiem kuchennym .
Udziec jagnięcy przyprawionego solą,
pieprzem, rozmarynem i trochę podsmażyć na patelni z rozgrzanym oleju .
Po przeniknął najmniej odstawić do
drenażu .
Umyć szpinak w kilku wodach i umieścić
go w poparzenia wodą z odrobiną soli zimna.
Obejmuje szpinak w blenderze z mięty,
solą i pieprzem i wymieszać aż do uzyskania puree .
Umyć i oczyścić grzyby na małe kawałki
i umieścić je napełnić je gotować .
Po wprowadzeniu ich i oddać je umieścić
w blenderze aż do uzyskania gęstej puree .
Ungi udziec jagnięcy z pikantnym
musztarda .
Na folią , rozciągnąć paski prosciutto
, rozciągnąć warstwę pasty na niej jeden grzyb i szpinak puree .
Umieścić mięso i uruchomić folią .
Odwinąć osłonę plastikową i
zwinąćciasto ma oględziny z ciasta , które można wkleić na końcach .
Posmarować ubitym żółtkiem .
Ułożyć bułki na patelni , że otynkowany
go papierem do pieczenia i pozostawić w piekarniku przez 30-40 minut .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz