13.2.14

Pizza Uno


składniki: ciasto
600 g mąki, 30 g drożdży, 1 świeżych jaj mleka 100 ml, 300 ml wody, 50 ml oleju, 20 g cukru, 15 g soli.
sos
Sos pomidorowy 400 g, 10 g cukru, 2 g oregano, tymianek 2 g, 30 ml oliwy z oliwek 5 g.
byczy.

Plasterków prosciutto crudo 6-8 , surowe pieczarki, 300 g mozzarelli 1 czerwona papryka, oliwki czarne, zielone oliwki z papryką, solą i pieprzem.
Przygotowanie:
Drożdże, mąka, jajka i musi być przechowywany w temperaturze pokojowej. Wymieszać drożdże z cukru i 100 ml letniego mleka , po ciasta wymieszać mąki, soli, oleje, 300 ml ciepłej wody i pozostawić do wyrośnięcia. Oczyść grzyby, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na odrobinie oleju, 10 minut.
Sos pomidorowy doprawione solą i pieprzem, a także cukru , oregano , tymianek i oliwy z oliwek wymieszać z blendera, aż stanie siępuree.
Wziąć czwartą ciasta. Zpozostałego ciasta formuje kulkę, która następnie biegnie w dół do grubości 6-7 mm, a następnie umieścić w natłuszczonej okrągłej miski olejem i traktowane semoliny. Rozciągać i kształtować ciasto drugą taśmę ok. . 10x40 cm . Wyciąć kilka plasterków mozarellą 1 cm w kształcie, siedzą na ciasto i zawinąć ciasto w celu uzyskania kabla . Siedzisz w krawędzi tacki na rozciągniętej arkusza ciasta.
Ponad blat rozciąga tacy sosu pomidorowego, posypać wyścig mozzarella , umieścić pokrojone pieczarki i prosciutto . Udekorować plasterkami papryki i oliwek i włóż tacę w gorącym piekarniku w temperaturze 280 ° C przez 15-25 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz