13.2.14

Pieczeń z indyka w piekarniku


1 indyk ( 2-3 kg )
4 łyżki masła
2 jabłka
majeranek
sól
pieprz
1 mały kieliszek koniaku

Przygotować w ten sposób:
Dobrze umyć indyka , wyjmij go na zewnątrz i wewnątrz ręcznikiem kuchennym i doprawić solą i pieprzem go .
Natrzeć indyka wewnątrz majerankiem , włożyć trochę masła i jabłka laws cubuletfe stóp lub złapać ich nie otworzyć się podczas gotowania, i umieścić go w dużej tacy piekarnika.
Przykryć tacę z folii i włożyć do piekarnika na średnim ogniu przez około dwie godziny .
W połowie pieczenia , zdjąć folię górną , dodać pół szklanki ciepłej wody i kieliszek koniaku .
Pamiętaj, aby okresowo posypać stek z sosem lewej na patelni.
W razie potrzeby można dodać trochę ciepłej wody .
Po ładnie rumiane , zostaw go w piekarniku do momentu serwowania.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz