1 kg jagnięciny
2 cebule
2 marchewki
1 seler
1 pasternak
1 pęczek dymki
3-4 łyżki ryżu
1 pęczek estragonu
1 szklanka kwaśnej śmietany
2 łyżki mąki
2-3 żółtka
czarny pieprz do smaku
sól
ocet
Przygotować w ten sposób:
Mycie ich jagnięcinę , pokroić na
kawałki kurczaka gotowane i odpowiednich w zimnej wodzie z odrobiną soli .
Po wyjęła jakiś gorący , zdejmij go
, umyć pod bieżącą zimną wodą i umieścić go z powrotem do wrzenia w innej
wodzie .
Musujące , gdy jest to konieczne.
Czyste warzywa i umyć je dobrze jak
posiekane obcasy na zupę .
Po upewnić się, że zostały usunięte
pianę , dodać pokrojone warzywa, dobrze umyty ryż , sól i pieprz do smaku.
Zostaw gotować około 35 minut .
Dodaj estragon i posiekaną cebulę .
Po kilku minutach , i dodać ocet .
Pokonać żółtka ze śmietaną i 2 łyżki
mąki .
Dodaj kilka łyżek gorącej zupy do
opatrunku jaj i śmietanę i dobrze wymieszać.
Zatrzymać ogień i naprawić zupę z
wcześniej przygotowanej mieszanki.
Posypać natką pietruszki na wierzchu
.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz