13.2.14

Pieczona jagnięcina z warzywami


1 udziec jagnięcy
5 sztuk por ( biała część )
4 ziemniaki
3 pomidory
1 cukinia
1 -skrzydłowa
4 przewody mięta
3 papryka
4 przewód zielony bazylia
2 przewody zielony rozmaryn
4 ząbki czosnku
4 przewód zielony tymianek
250 ml białego wytrawnego wina
100 ml oleju
sól
pieprz

Przygotować w ten sposób:
Mycie ich jagnięcinę i DAB ręcznikiem kuchennym .
Następnie doprawić solą i pieprzem i pozostawić na boku udziec jagnięcy minut.
Tymczasem Obcasy posiekanej mięty , rozmaryn , bazylia , czosnek , tymianek i drutu wymieszać je .
Ci wbije w nogę jagnięcia i wstawić mieszaninę, przygotowaną powyżej.
Udziec jagnięcy umieścić w garnku hartowanego , zalać połowę oleju , półwina , sól, pieprz i wprowadź piekarnika na 60 minut .
Pamiętaj, aby skropić sosem stek pan od czasu do czasu .
Oczyścić i umyć warzywa dobrze .
Tai większe kostki ziemniaki , pomidory , papryka , cukinia , bakłażan i białe części pora .
Le doprawione solą i pieprzem i umieścić w garnku z jagnięciny stek pozostał po piecu 60 minut.
Warzywa z posiekaną posypać tymiankiem i posypać pozostałym oleju i wina .
Może pozostawić w piekarniku przez kolejne 30 minut , ale pokrycie pan z folii aluminiowej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz