15.2.14

Zupa wołowiny


500 g polędwica lub wołowina, 1 duży gotowane kości, 2 pomidory, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2-3 ziemniaki, 1 cebula, pościel, 1 mały seler ( 100g ) 1 łyżka natki pietruszki, 1 łyżka mielonego świeży lubczyk, posiekane, koncentrat 4 kostki wołowiny, 2 łyżki koncentratu zupy, 3 zwoje makaronu, 3 litry wody, sól i pieprz do smaku.

składniki:
przygotowanie
Cięcia kostki mięsa i umieścić go w garnku zagotować w trzech litrów wody wraz z gotowanymi. Gdy zacznie się gotować, wziąć. 
Pianka aż bulion pozostaje jasne, a następnie umieścić pokrywkę na i niech gotować przez jedną do dwóch godzin, w zależności od tego, jak szybko gotowanego mięsa. W międzyczasie przygotować pozostałe składniki.
Pokroić marchew, seler, pościel, cebula, pietruszka i lubczyk. Cięcia kostki ziemniaków i zalać wodą, aby nie zmienić kolor. Pomidory obrać i posiekać. Przygotuj koncentrat pomidorowy, makaron, koncentrat zupy, koncentrat wołowiny, sól, pieprz i masz wszystkie niezbędne składniki pod ręką .
Pomięso gotowane dodajemy cebulę, Pościel, marchew, seler, koncentrat wołowina, pokrojone pomidory i gotować na średnim ogniu przez 10 minut. Po 10 minutach dodać ziemniaki i więcej gotować kolejne 10 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i więcej gotować kolejne 5 minut. Dodaj koncentrat zupy, wymieszać do rozpuszczenia nawet dusić 5 minut.
Smak i, jeśli to konieczne, w doprawić solą i pieprzem do smaku ( ja tylko dodaje pieprzu ) .
Dodać makaron i gotować je według wskazówek na opakowaniu. Po kluski gotować i dodać pietruszkę i lubczyk zupy wymieszać i wyłączyć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz