15.2.14

PRZETWORY Z postu: Przepis na makaron Milanese


Użyj: surowy makaron 200 g 250 g pieczarek 140 g koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oleju, 1 cebula, 5 czosnek, sól, mielony czarny pieprz, 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka bazylii, 1 łyżeczka rozmarynu, z oliwek, bazylia i rozmaryn.

Przygotowanie:
Cebuli i czosnku, obrane i posiekane, to CALES w gorącym oleju 10 minut. Już z solą, pieprzem i przyprawą  Grzyby, oczyszczone i pokrojone dodać cebulę i czosnek i smażyć nad mieszaniną. Następnie włożyć koncentrat pomidorowy i gotować. Dodaj trochę wody.
Oddzielnie, gotować makaron w osolonej wodzie z odrobiną oleju, a następnie wypłukać w zimnej wodzie i osuszyć, a następnie wymieszać z grzybami i koncentrat pomidorowy. Posypać rozmarynem i bazylią.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz