składniki
Ciasto: 225 gr. mąka, sól, 1 saszetka drożdży, 2 łyżki oleju, sos pomidorowy, oregano.
Polewa : 100 g boczku, 200 g szynki, wędzone polędwiczki wieprzowe 200 g, 150 g pieczarek, 100 g sera, tłuszczu Spit, pomidora, cebuli mniejszy.
przygotowanie
Wymieszać składniki skorupy i dodać gorącą wodę z wytworzeniem ciasta, jak miękkie, ale nie lepkie. Zagnieść na powierzchni posypana mąką, aż stanie się miękka i gładka. Rozprzestrzeniania odpowiedni blat pieczemy tace pizza i miejsce smarowane olejem i posypana mąką.
Dodać sos pomidorowy i oregano zmieszane z mięsem plasterki bardzo cienkie, cienkie plasterki grzyby i warzywa.
Przechowywać piekarnika 15 min, Do krawędzie są złote. Wyjmij pizzę, dodać ser i umieścić w piekarniku aż zacznie się topić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz