13.2.14

Wołowina w cieście



1 kg wołowiny
300 g pieczarek
2 do 3 łyżki masła
4 ząbki czosnku
5 łyżek wina
1 jajko
1 łyżka mleka
sól
pieprz
Do ciasta potrzebne są:
120 g mąki
50 g masła
2 żółtka
2 łyżki wody

Przygotować w ten sposób:
Zagnieść składniki ciasta powyżej niech ostygnięcia na 20 minut.
Po schłodzeniu , rozciągnąć go w cienkiej blachy na tyle dużą , by zakończyć mięśni łydki .
Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła , wołowiny i kurczaka mięśni brązowy to obracając na wszystkie strony przez kwadrans .
Wyjmij mięso z kurczaka na patelni umyte i pokrojone w plasterki pieczarki i zmiażdżony czosnek na średnim ogniu i niech je do miękkości .
Dodaj wino i pozwól mu gotować na wolnym ogniu , aż sos grzyby zmniejsza się o połowę .
Weź miskę z ognia, doprawić solą i pieprzem i ostudzić .
Wyciągnął arkusz ciasta , to wołowina , grzyby, kurczaka i złożyć go na ciasta , upewniając się, że dobrze połączyć głowy .
Umieścić pieczeń wnasmarowany , smarujemy ciasto z ubitym jajkiem z mlekiem i piec w gorącym piekarniku około 40 minut .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz