15.2.14

Kacza zupa


Jedna kaczka zupa 700 ml, 3,5 l wody, 150 g groszku, fasolki szparagowej 15 g, 2-3 marchewki, 2 zielone papryki, 1 cebula, 1 korzeń pietruszki 1 korzeń pasternaku 1 mały seler, 1 puszka pomidory 3-4 łyżki ziół ( pietruszka, lubczyk ), sól.

Preperare
Potioneazamięso i gotować. Kremczas jest potrzebny. W międzyczasie przygotować warzywa. Cięcia marchew, papryka, cebula, pasternak i seler w drobną kostkę. Niektórzy wolą do przewozu warzywa na patelni z odrobiną oleju, ale unikać tej metody, wolę światło: Gdymięso jest prawie gotowe dodać wszystkie warzywa z wyjątkiem pomidorów i przyprawy.
Oddzielnie ugotować barszcz z odrobiną tymianku i soli. ( Ilość zupy jest w czoło od gustu )
Gotować warzywa i dodaćkońcowy blisko posiekać pomidorami z puszki , to niech dać trochę gorącej , a następnie umieścić barszcz i zdjąć z ognia . Dodać pietruszkę i lubczyk.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz