13.2.14

Pieczona jagnięcina przyprawiona



1 udziec jagnięcy (2,5 kg)
2 cebule
2 marchewki
5 ząbków czosnku
50 ml oleju
1 łyżka suszonego tymianku
2-3 gałązki świeżego rozmarynu
250 ml białego wytrawnego wina
sól
pieprz

Przygotować w ten sposób:
Mycie ich jagnięcinę i DAB ręcznikiem kuchennym, doprawić solą i pieprzem i ostudzić kilka minut.
Tymczasem , cięte warzywa oczyścić i wymyć w Marisa kawałki i umieścić je na patelni odpornego ciepła .
Zmielić czosnek i wymieszać z posiekanym rozmarynem , tymiankiem , solą i pieprzem do smaku .
Pocierać mięsa z tej mieszaniny , a następnie z olejem .
Umieścić udziec jagnięcy na warzywa i umieścić w piekarniku .
Po 20 minutach posypać stek z wina i pozostawić na średnim ogniu przez kolejne 70 minut , ponieważjagnięcina do fragezeasca .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz