12.2.14

Panierowane polędwicy rolkach



1 kg wieprzowiny
250 g szynki
200 g sera
3 łyżki musztardy
3 jajka
150 g bułki tartej
100 g mąki
sól
pieprz

olej do smażenia
Przygotować w ten sposób:
Umyć mięso wieprzowe dobrze osuszyć ręcznikiem jestkuchnia i pokroić na kawałki odpowiednie do grubości jak sznycle .
Pobić każdy kawałek mięsa i panierowany młotkiem sezonu solą i pieprzem .
Ruszt tarty ser i szynka cięcia trzciny .
Każdy z musztardą rub sznycel trochę posypać tartym serem i szynka umieścić kij .
To działa dokładnie przymocować wykałaczkami , a następnie zabrać je poprzez mąki, utarte jajka ze szczyptą soli i bułki tartej .
Smażyć na gorącym oleju .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz