12.2.14

Sałatka z warzyw wołowiny



500 g wołowiny
7 ziemniaki
4 marchewki
Ogórek kiszony 5-6
40 g musztardy
400 g majonezu
250 g śmietany
sól
pieprz

Przygotować w ten sposób:
Umyć dobrze wołowiny i gotować w zimnej wodzie z łyżeczką soli , uważając, gdy piana jest spieniania .
W międzyczasie obrać ziemniaki i marchewkę i gotować razem w zimnej wodzie i szczyptą soli .
Tymczasem cięcia ogórka w drobną kostkę , odcedzić i dodać sok z pozostałego w misce .
Pomięso gotowane , odcedzić dobrze , pozwala na nieco ostygnie i posiekać w drobną kostkę i dodać do miski z drobno posiekanych ogórków .
Drobno posiekać z ziemniakami i marchewką i dodać je do sałatki .
Wymieszać majonez z musztardą i śmietaną i dodać na sałatki.
Doprawić solą i pieprzem , dobrze wymieszać i sałatka mogą być serwowane .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz