1 szt. schab (1 kg)
100 g mąki
3-4 jaja
400 g wątróbek z kurczaka
200 g pieczarek
1 duża cebula
100 g chleba okruchy
sól
pieprz
Przygotować w ten sposób:
Umyć wątroby kurczaka dobrą , czystą
skórę i gotować w zimnej wodzie z odrobiną soli .
Kiedy zaczyna wrzeć pieniący w razie
potrzeby .
Po gotowaniu , dobrze wypłukać i
pozwolić spłynąć .
Umyć dobry kawałek mięsa , wytrzyj
chusteczką rozdzielono na cienkie plasterki i pokonać go z sznycle młotkiem .
Posypać każdy kawałek z solą i
pieprzem i ostudzić kilka minut.
Grzyby umyć i gotować dobrze i
gotować je w zimnej wodzie z łyżeczką soli.
Po ugotowaniu wody i spuścić oraz
drobno posiekać .
Czyste i dobrze umyć cebulę , drobno
posiekać i ustawić się gotować .
Szlifować wątroby i cebuli dodać
ponad posiekaną grzyb.
Doprawić solą i pieprzem i
pozostawić na kilka minut, aby się przenikają smaki .
Z tej mieszaniny wypełnić filety
wieprzowe , roll starannie i uzyskać wykałaczki .
Przejść przez mąkę , jajka i bułki
tartej i smażyć na oleju.
Ponadto , rolki mogą być wytwarzane
w natłuszczonej naczyniu żaroodpornym z niewielką ilością oleju .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz