700 g piersi z kurczaka
6 grzyby
3 jajka na twardo
125 g sera
200 g kukurydzy z puszki
pokrojone oliwki
sól
pieprz
Do majonezu trzeba :
1 jajko
musztarda
sok z cytryny
szklanki oleju
sól
Przygotować w ten sposób:
Umyć kurczaka dobrze, oczyścić skórę
i umieścić go w gotującej się wody z odrobiną soli .
Pozostawić do wrzenia i piany , gdy
jest to konieczne.
Umyć i oczyścić grzyby, doprawić
solą i pieprzem i wstaw je gotować w oliwie z oliwek .
Chłodzony gotowane kurczaka i
pokroić na małe kawałki .
Dla majonezu , umieścić w blenderze
1 całe jaja , sól, sok z cytryny, 1 łyżka musztardy i filiżanki oleju.
Wymieszać dokładnie , powoli , bez
podnoszenia miksera , aż zobaczysz , że zaczynają stanowić sos gęsty .
Umieść pierwszą warstwę kurczaka ,
majonez następująco , tarty ser z dużymi otworami, utwardzonych grzybów ,
majonezu, ser, oliwki czarne , ras jaj i ponad .
Inną alternatywą jest wymieszać
wszystkie składniki w misce i udekorować powrotu .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz