11.2.14

Rolada z indyka z grzybami i orzechami


Piersi 1 kg Turcja
250 g boczku
100 g boczku
2 cebule
150 g orzechów włoskich
250 g pieczarek
1 łyżka bułki tartej
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
200 ml białego wina

Przygotować w ten sposób:
Dobry, czysty i umyć grzyby , wytrzyj je ręcznikiem i napełnić je na małe kawałki .
Czyste i dobrze umyć cebulę , posiekane je i umieścić je na jakości koce w dwóch łyżkach gorącej Ule .
Po coraz szklista dodać pieczarki i pozwolić im być utrudnione ze sobą.
Zdjąć ciepła , ostudzić nieco , dodać posiekane orzechy włoskie , czosnek, boczek i posiekany boczek i bułkę tartą .
Dokładnie umyć pierś indyka , ze skórą czyszczenia , chciałbym wyciąć plasterki panierowane i bić je dobrze.
Doprawić solą i pieprzem i napełnić farszem każdy kawałek z przeprowadzonej powyżej .
Prowadzony starannie i umieszczone w podajniku , który można umieścić 100 ml wina, oleju, dwie łyżki i kubka wody .
Doprawić solą i pieprzem i dać je w piekarniku przez 90 minut .
Mżawka rolkach z sosem na patelni sporadycznie .




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz