11.2.14

Jagnięcina pieczona smaku


2 kg udziec jagnięcy
3 łyżki masła
tymianek
rozmaryn
estragon
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
3 łyżki musztardy
12 ząbki czosnku
2-3 łyżki octu
250 ml białego wina

Przygotować w ten sposób:
Mycie ich jagnięcinę, wzrost z miejsca na miejsce , wymaz z octem i siedzieć siedzieć w wycięciach wykonanych plasterki czosnku i świeżych liści rozmarynu .
Masło pokroić na małe kawałki i posypać na udziec jagnięcy .
Umieszczać baranka w brytfannie , posypać wina i namaścić baranka na wszystkich cząstek mieszaniną : czosnek, tymianek, rozmaryn , estragon , gałka muszkatołowa , gorczyca ziemi , solą i odrobiną pieprzu .
Umieścić szklankę wody na patelni i piec w piekarniku Ciebie.
Skręcić czasami mięso i posypać cytryny tworzą tacy.
Tii piec w piekarniku przez 75 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz