2 kg udziec jagnięcy
3 łyżki masła
tymianek
rozmaryn
estragon
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
3 łyżki musztardy
12 ząbki czosnku
2-3 łyżki octu
250 ml białego wina
Przygotować w ten sposób:
Mycie ich jagnięcinę, wzrost z miejsca
na miejsce , wymaz z octem i siedzieć siedzieć w wycięciach wykonanych
plasterki czosnku i świeżych liści rozmarynu .
Masło pokroić na małe kawałki i posypać
na udziec jagnięcy .
Umieszczać baranka w brytfannie ,
posypać wina i namaścić baranka na wszystkich cząstek mieszaniną : czosnek,
tymianek, rozmaryn , estragon , gałka muszkatołowa , gorczyca ziemi , solą i
odrobiną pieprzu .
Umieścić szklankę wody na patelni i
piec w piekarniku Ciebie.
Skręcić czasami mięso i posypać cytryny
tworzą tacy.
Tii piec w piekarniku przez 75 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz