12.2.14

Sałatka z indyka i warzyw



Piersi 1 kg Turcja
8 ziemniaków
3 czerwone papryki w occie
3-4 ogórki w occie
3-4 marchewki
250 g groszku z puszki
120 g oliwek bez pestek
majonez
sól
pieprz

Przygotować w ten sposób:
Obierania ziemniaków i marchewki , umyć je i włóż je gotować w zimnej wodzie z odrobiną soli .
Mięso umyć , pokroić na średniej wielkości kawałki i gotować kurczaka z marchwi i ziemniaków , uważając musujące gdy jest to konieczne.
Obcasy Tymczasem posiekane papryki i ogórków , to spuścić z lewej soku i umieścić w misce .
Po ugotowaniu mięsa, ziemniaki i marchew na małe kawałki i dodać je do swoich obcasach ponad ogórki i posiekane papryki.
Groch opłukać pod zimną wodą , odcedzić dobrze i dodać do sałatki na nim z oliwek .
Zawierać dobry majonez, doprawić solą i pieprzem i umieścić ją na talerzu .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz