Pierś indyka 1,5 kg
1 kg szpinaku
4 łyżki bułka tarta
sól
pieprz
przyprawa o smaku kurczaka
przyprawy smaku warzywo
tymianek
100 g masła
40 ml oleju
400 g ciasta francuskiego ciasta
Przygotować w ten sposób:
Dokładnie umyć pierś indyka ,
zimnica go czystym ręcznikiem i pokroić go tak, że można go wypełnić .
Pokonać mięso z panierowany młotka i
przyprawia solą , pieprzem, tymiankiem i trochę kurczaka przyprawiony przyprawy
.
Ungi dobrze pobity pasek piersi
indyka z masła i oleju i ostudzić kilka minut.
Szpinak oczyścić i umyć w kilku
wodach , następnie parzyć w wodzie z przypraw o smaku warzyw .
Po kąpieli , wyjąć szpinak i niech
się spuścić na sicie .
Następnie szpinak kurczaka w misce ,
ja krotnie i wymieszać z bułką tartą , pieprzem i rozciągnąć je równomiernie na
mięsie .
Uruchom mięso i ubierają się ciasta.
Miejsce rolki w blasze do pieczenia
pokryte , aż z miejsca na miejsce i wstawić miskę w gorącym piekarniku .
Zostaw mięso w piekarniku , aż robi
się dobrze i ładnie rumiane .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz