12.2.14

Pierś z indyka w cieście francuskim



Pierś indyka 1,5 kg
1 kg szpinaku
4 łyżki bułka tarta
sól
pieprz
przyprawa o smaku kurczaka
przyprawy smaku warzywo
tymianek
100 g masła
40 ml oleju
400 g ciasta francuskiego ciasta

Przygotować w ten sposób:
Dokładnie umyć pierś indyka , zimnica go czystym ręcznikiem i pokroić go tak, że można go wypełnić .
Pokonać mięso z panierowany młotka i przyprawia solą , pieprzem, tymiankiem i trochę kurczaka przyprawiony przyprawy .
Ungi dobrze pobity pasek piersi indyka z masła i oleju i ostudzić kilka minut.
Szpinak oczyścić i umyć w kilku wodach , następnie parzyć w wodzie z przypraw o smaku warzyw .
Po kąpieli , wyjąć szpinak i niech się spuścić na sicie .
Następnie szpinak kurczaka w misce , ja krotnie i wymieszać z bułką tartą , pieprzem i rozciągnąć je równomiernie na mięsie .
Uruchom mięso i ubierają się ciasta.
Miejsce rolki w blasze do pieczenia pokryte , aż z miejsca na miejsce i wstawić miskę w gorącym piekarniku .
Zostaw mięso w piekarniku , aż robi się dobrze i ładnie rumiane .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz