4 pstrągi
2 cebule
300 ml białego wina
150 g masła
sól
pieprz
tymianek
posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny
Przygotować w ten sposób:
Czyste pstrąg, ich patroszenie ,
dobrze wypłukać w zimnej wodzie kilka razy i wytrzeć ręcznikiem kuchennym .
Umieścić rybę w naczyniu do
pieczenia .
Oddzielnie zagotować cię w winie ,
które można umieścić sól i pieprz.
Wlać mieszaninę na pstrąga .
2 szklanki wrzącej wody i dodać ich,
a oni na pstrąga .
Pan następnie dodać pokrojoną
cebulę, sól , tymianek i pieprz.
Kurczaka w piekarniku i niech
gotować na średnim ogniu .
Gdy wszystko jest gotowe , wyjąć
pstrąga na talerzu ( uważając, aby usunąć nadmiar formatu tacy sok ) i namaścić
je sokiem z cytryny i oleju .
Posypać posiekaną natką pietruszki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz