11.2.14

Pstrąg w sosie winnym


4 pstrągi
2 cebule
300 ml białego wina
150 g masła
sól
pieprz
tymianek
posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny

Przygotować w ten sposób:
Czyste pstrąg, ich patroszenie , dobrze wypłukać w zimnej wodzie kilka razy i wytrzeć ręcznikiem kuchennym .
Umieścić rybę w naczyniu do pieczenia .
Oddzielnie zagotować cię w winie , które można umieścić sól i pieprz.
Wlać mieszaninę na pstrąga .
2 szklanki wrzącej wody i dodać ich, a oni na pstrąga .
Pan następnie dodać pokrojoną cebulę, sól , tymianek i pieprz.
Kurczaka w piekarniku i niech gotować na średnim ogniu .
Gdy wszystko jest gotowe , wyjąć pstrąga na talerzu ( uważając, aby usunąć nadmiar formatu tacy sok ) i namaścić je sokiem z cytryny i oleju .
Posypać posiekaną natką pietruszki .




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz