11.2.14

Pierś z indyka faszerowana wątróbką


Piersi 1 kg Turcja
250 g wątróbek z kurczaka
3 kromki chleba
2 cebule
2 łyżki masła
1 jajko
sól
pieprz
piment
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
posiekanej natki pietruszki
posiekanego świeżego koperku
100 ml wina
1 liść laurowy

Przygotować w ten sposób:
Umyć kurczaka orazwątroby jest czysty z każdej skóry i gotować je w zimnej wodzie z odrobiną soli .
Po 15 minutach spłukać wodą i pozostawić do poślizgu .
Chleb jest umieścić namoczyć w szklance wody .
Cebula czyste , dobrze umyć , drobno posiekać i gotować 2 minuty gotować w maśle .
To sprawia, że ??mięso mielenia mięsa , wątroby i cebulę z wyciśniętym jakości chleba .
Dodać jajko , przyprawy i posiekane zioła .
Dobrze umyć piersi indyka jest buff ręcznikiem kuchennym i cięcia tak, że może być wypełnione .
Bicie młotkiem indyka panierowany pierś , doprawić solą i pieprzem , umieścić nadzienie i zwinąć go starannie .
Umieścić ciasto na patelni żaroodpornym , dodać 100 ml piątek stycznia liść laurowy i trochę wody .

Mżawka ciasto z sosem z patelni okazjonalnie


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz